Beste iedereen,

Na het succes van de « Walk for Victory » deel ik jullie mee dat al 74 mensen zich hebben aangesloten in de GEMS-studie, die wordt geleid door het UZA en UZ Gent en gesteund door 101 Genomes en die tot doel heeft beschermende genen te identificeren waarvan de effecten kunnen worden gerepliceerd om nieuwe therapeutische benaderingen te bedenken.

Elke bijdrage van mensen met het Marfan syndroom telt, dus aarzel niet en doe vandaag nog mee aan de GEMS studie via de beveiligde interface GEMS (101gems.be).

Neem deel aan GEMS!
Op verzoek van de Association Française des Syndromes de Marfan et Apparentés (AssoMarfans) heeft Ludivine een video opgenomen en worden er verschillende webinarsessies georganiseerd om mensen te helpen die willen deelnemen aan de GEMS-studie (zie uitnodigingsmail hieronder). Deze webinarsessies zijn bedoeld voor leden van AssoMarfans (en worden daarom in het Frans gegeven), maar je kunt desgewenst deelnemen door je aan te melden via deze links:

Uitnodigingsmail van AssoMarfans

Bevorder het onderzoek naar het Marfan syndroom vanuit uw huis!

Het enige wat je hoeft te doen is de onderstaande video bekijken en, als je nog vragen hebt, je inschrijven voor een webinar. (…)

Wil je meedoen aan de zoektocht naar modificerende genen om het onderzoek naar het Marfan syndroom te bevorderen door mee te doen aan de GEMS-studie, maar weet je niet hoe? 

In samenwerking met 101 Génomes nodigt de Marfans Association je uit om deel te nemen aan een webinar waarin Romain of Ludivine je zullen begeleiden door de verschillende fasen van het proces om deel te nemen aan GEMS-onderzoek.

Tijdens dit GEMS webinar krijg je uit de eerste hand te zien wat de stappen zijn en kun je al je vragen stellen over het toetredingsproces tot GEMS. (…)

We hopen dat velen van jullie zullen deelnemen aan dit veelbelovende onderzoek!

Verander de wereld: Neem deel aan GEMS!

Douchka Peyra, ABSM

Neem deel aan GEMS!
De video van Ludivine van 101 Génomes voor AssoMarfans
Unboxing door Héloïse van AssoMarfans om het biologische monsterverzamelingsproces voor het GEMS-project te testen
Presentatie van de GEMS-studie door onderzoeker Lotte Van Den Heuvel
UZA & UZ Gent